Nyheter

Modernt IT-hus från 60-talet!
Poseidons IT-hus är ett nyrenoverat hus från 60-talet. Konstruktionen är gedigen och påminner om 60 och 70-talens robusta konstruktion.

Husen har en ren och enkel karaktär Här finns de senaste teknikerna och idéerna införda. Bokning i tvättstugan sker elektroniskt antingen i tvättstugan eller i lägenheten via dator. Påminnelse sker också via datorn. Porttelefon med video nere vid dörren i trapphuset som är ansluten till lägenheterna 㰠en typiskt befintlig teknik men som kommer mycket bra till pass här

Post levereras i postboxar i trapphuset och man blir informerad via datorn när det har kommit ny post. Tidningen levereras förstås vid dörren. All dörröppning sker med beröringsfria "nycklar" som låser upp vid avläsningssytan vid respektive dörr Systemet är uppskattat främst av hyresvärden som med en gång ger full kontroll på nycklar och åtkomst till de olika utrymmena. Exempelvis behöver ju brevbäraren bara tillgång till trapphuset.

Belysning och kraft är styrt via ett styrsystem typ EIB/KNX. Det medför att belysningen är smidig och enkel att styra via de tryckknappar som finns och som innehåller flera funktioner/trycken. Automatisk dörröppning i trapphuset när man kommer inifrån och skall ut är en enkel men smart applicering. Varje lägenhet svarar för sin egna energiförbrukning och har en personlig inloggning via datorn där de kan se meddelande, statistik och information samt boka och övriga inställningar för lägenheten. När hyresgästen reser bort stäng vatten och el av med ett tryck invid ytterdörren, säkert --speciellt för hyresvärden.

Tekniken i sig är inte något speciellt nytt utan det som är intressant är främst hur de olika teknologierna och teknikerna nu utgör ett helhetskoncept för hela fastigheten. Förutom alla elektroniska faciliteter som finns, är lägenheten rymlig och luftig i två plan.

Utsikten ut över Göteborg är för övrigt mycket trevlig. Hyran är också mycket överkomlig och tilllägget för den utökade tekniken är bara några hundralappar.

Är du intresserad av mer information? >>>

 

 

 

 

www.tekniskabyran.se/tekniskabyran/nyheter/News-Poseidon.asp
2012-08-03 22:17:15

Share |

© Tekniska Byrån